Politieauto (foto ter illustratie)
Volledig scherm
Politieauto (foto ter illustratie) © ANP

Politie arresteert 3 gewapende PEC Zwolle-supporters bij controle

Drie mannen, waarschijnlijk PEC Zwolle supporters, zijn gisteravond laat vanwege illegaal wapenbezit aangehouden bij Zwolle-Zuid. De politie hield met meerdere auto's op de N337 bij de afslag naar Zwolle-Zuid een grootscheepse controle naar aanleiding van een melding dat er een confrontatie zou zijn geweest tussen PEC Zwolle- en Go Ahead Eagles-supporters.

Er werden twee inwoners van Zwolle van 27 en 28 jaar aangehouden en een 20-jarige inwoner van Kampen. Volgens een getuige was rond 23 u. de weg vanuit de richting Wijhe afgesloten door zes politiewagens en waren er vijf auto's aan de kant van de weg gezet. 

Wapens

Politiewoordvoerder Anne Coenen bevestigt dat er een actie geweest is. ,,We hadden de melding gekregen dat er een confrontatie was tussen de voetbalsupporters. Of dat ook daadwerkelijk het geval geweest is weten we nog niet. Dat wordt onderzocht. De voertuigen van de PEC Zwolle-supporters werden doorzocht en zij zijn ook gefouilleerd. Daarbij zijn wapens aangetroffen en dat heeft tot de aanhouding geleid”. Om wat voor een wapens het ging - messen, pistolen of iets anders - wilde ze in het belang van het onderzoek niet zeggen. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle