De vindplaats van de hond bij Zwolle. Inzet: het dier met de vastgebonden voorpoten.
Volledig scherm
PREMIUM
De vindplaats van de hond bij Zwolle. Inzet: het dier met de vastgebonden voorpoten. © Google Streetview/Politie Zwolle

Politie doet gruwelijke vondst in Zwolle: ‘Vermoeden dat hond levend in water is gegooid’

UpdateDe politie heeft woensdag een gruwelijke vondst gedaan in Zwolle. Bij het Zwarte Water is een dode hond aangetroffen. De voorpoten van het dier waren met tiewraps aan elkaar vastgebonden. 

7 reacties

 • Sanny Klingler-Sadelaar

  2 maanden geleden
  Dat een mens hiertoe in staat is. Laag bij de gronds! Als de eigenaar de dader is is het nog erger. De dader krijgt niet genoeg straf in de ogen van de gewone mens. In elk geval een tijd laten voelen hoe het is om armen en benen met een tie wrap vast te binden. Ook een geldboete (alleen als die groot genoeg is werkt het) en afhankelijk van de achtergrond van de dader vast zitten of een lange eenzame werkstraf (De Veluwe afvalvrij maken met een gewicht aan beide benen!
 • Ronny Kleinlugtenbeld

  2 maanden geleden
  Inderdaad, als je een dier dit aandoet, ben je het licht in de ogen niet waard. Even voor J.H. Klaasen, het is natuurlijk niet gezegd dat de eigenaar dit heeft gedaan, we kennen alle details niet. Beetje te kort door de bocht, het dier kan evengoed ontvoerd zijn.
 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  De wereld is verpest en verloederd. En het komt nooit meer goed. Als je zoiets met een weerloos dier kunt doen, ben je lager in rang dan een dier. Een dier doodt alleen om te overleven. Waar is onze beschaving gebleven of is die er nooit geweest? Als ze de eigenaar van dit arme dier oppakken, dan de strengst mogelijke straf geven. Ik weet wel een passende straf! En heel veel boete. Aan de portemonnee komen is nog steeds de beste straf. Heb je geen geld, dan werken totdat je er dood bij neervalt.
 • Lieshout

  2 maanden geleden
  Wat ontzettend laag, durf je wel tegen een weerloos dier. Dieper kan een mens niet zakken.
 • Li Ja

  2 maanden geleden
  Ja precies, plaats de foto's van de hond met informatie over de grootte enz. in de hoop dat mensen de hond herkennen en de verantwoordelijke gepakt kan worden. Zo lukt dat nooit !
 1. Volgens nieuwe eigenaar Wehkamp verandert er niets bij het Achterhoekse kleertjes.com
  PREMIUM

  Volgens nieuwe eigenaar Wehkamp verandert er niets bij het Achterhoek­se kleertjes.com

  Volgens de nieuwe eigenaar Wehkamp verandert er niets bij kleertjes.com in 's-Heerenberg, dat deze week werd overgenomen door het grote postorderbedrijf. Niemand wordt ontslagen, de vestigingen in de Achterhoek en Hilversum blijven open. Ook aan de eigen, met prijzen bekroonde webshop wordt niet gemorreld. Het postorderbedrijf, dat voor het eerst winst heeft gemaakt, is dolblij met de overname.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”