Volledig scherm
Park de Wezenlanden. Foto archief © Foto Frans Paalman Zwolle

Politie pakt zes jonge mannen (15 tot 18 jaar) na gewelddadige beroving Wezenlandenpark in Zwolle

De politie heeft acht mannen aangehouden, naar aanleiding van een beroving in het Wezenlandenpark in Zwolle. Het gaat om zes jongens die er van worden verdacht drie andere jongens van een twee portemonnees te hebben beroofd. De twee anderen worden verdacht van heling.

De drie jongens zaten zaterdagavond 13 oktober op een bankje in het park toen er zes jongens bij hen kwamen staan. Onder dreiging is het de daders gelukt tassen met twee portemonnees en een telefoon te stelen.

Aanknopingspunt

Na dit incident heeft de recherche uitvoerig onderzoek gedaan. Een eerste aanknopingspunt was de gestolen telefoon, die leidde naar een 18-jarige en een 40-jarige man uit Zwolle. Zij worden verdacht van heling van de telefoon. Het spoor leverde veel informatie op voor het verdere onderzoek.

Afgelopen dinsdag heeft de politie de laatste verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Zwolle. Hij wordt ervan verdacht samen met vijf andere jongens uit Zwolle (leeftijd tussen de 15 en 18 jaar oud) deze gewelddadige beroving te hebben gepleegd.

De politie draagt het dossier over aan het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle