Volledig scherm
Park de Wezenlanden. Foto archief © Foto Frans Paalman Zwolle

Politie pakt zes jonge mannen (15 tot 18 jaar) na gewelddadige beroving Wezenlandenpark in Zwolle

De politie heeft acht mannen aangehouden, naar aanleiding van een beroving in het Wezenlandenpark in Zwolle. Het gaat om zes jongens die er van worden verdacht drie andere jongens van een twee portemonnees te hebben beroofd. De twee anderen worden verdacht van heling.

De drie jongens zaten zaterdagavond 13 oktober op een bankje in het park toen er zes jongens bij hen kwamen staan. Onder dreiging is het de daders gelukt tassen met twee portemonnees en een telefoon te stelen.

Aanknopingspunt

Na dit incident heeft de recherche uitvoerig onderzoek gedaan. Een eerste aanknopingspunt was de gestolen telefoon, die leidde naar een 18-jarige en een 40-jarige man uit Zwolle. Zij worden verdacht van heling van de telefoon. Het spoor leverde veel informatie op voor het verdere onderzoek.

Afgelopen dinsdag heeft de politie de laatste verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Zwolle. Hij wordt ervan verdacht samen met vijf andere jongens uit Zwolle (leeftijd tussen de 15 en 18 jaar oud) deze gewelddadige beroving te hebben gepleegd.

De politie draagt het dossier over aan het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle