Volledig scherm
De nachtelijke buit die de snoepdief uit de kantine van SV Zwolle had gestolen. © Politie

Politie plukt snoepdief bij voetbalclub in Zwolle uit de sloot

Een snoepdief waande zich na een nachtelijke inbraak veilig in een sloot achter de velden van SV Zwolle op Sportpark Marslanden. De politiehond speurde de 43-jarige Zwollenaar op, waarna agenten hem konden aanhouden.

De man had zich in de nacht van vrijdag op zaterdag toegang verschaft tot het clubgebouw van SV Zwolle aan de Hyacinthstraat. Daar roofde hij de kantine leeg. Om 3.22 uur ging het alarm af, waarna de man het op een lopen zette. De nachtelijke surveillanten waren snel op de club en hadden een politiehond bij zich. Deze volgde het spoor van de snoepdief, dat leidde naar een sloot op het terrein. Daar hield hij zich schuil. Hij had tientallen snoeprepen, wat frisdrank en bier bij zich.

Ruit

Volgens voorzitter Harry Oosterhuis van SV Zwolle had de dief een ruit ingegooid om binnen te komen. ,,Ik ben blij dat er zo snel gereageerd is vannacht’’, zegt hij. ,,We hebben kennelijk een goede alarminstallatie.’’ Behalve het snoep en de drank is er niks weggenomen. ,,We hebben hier ook nooit geld liggen.’’ Tot 10 uur vanochtend kon de club de kantine niet gebruiken wegens sporenonderzoek. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (34%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (51%)
  • Het maakt mij niks uit. (16%)
3931 stemmen