Volledig scherm
De overvallers hadden een bos rozen mee. © Olger Koopman

Politie vraagt bloemisten om hulp na woningoverval in Zwolle-Zuid

ZWOLLE - De politie roept de hulp van bloemisten en getuigen in om de woningoverval waarbij vrijdagochtend een 63-jarige vrouw uit Zwolle gewond raakte op te lossen.

Bij de woningoverval aan de Ministerlaan deden twee jonge getinte mannen zich voor als bloemenverkopers. Het slachtoffer deed vrijdagochtend omstreeks 8:30uur de deur open nadat ze twee mannen met bloemen voor haar deur zag staan. Het tweetal werkte zich vervolgens met geweld naar binnen toe en eisten geld, maar de Zwolse vrouw wist al schreeuwend te vluchten. ,,De twee hadden een bos rood/witte rozen bij zich, die verpakt waren in groen met bruin papier. Mogelijk dat getuigen dit gezien hebben of bloemisten in de omgeving hierop aanslaan. De bloemen zijn vermoedelijk niet vandaag, maar al eerder deze week gekocht,'' laat de politie weten.

Donkere BMW
De mannen sloegen na de ontsnapping van de vrouw op de vlucht en vertrokken in een donkerkleurige auto. Kort na de overval werd een uitgebrande auto - een donkere BMW - aangetroffen aan de Rozenvoorderdijk in Olst. De politie onderzoekt of deze auto, die gestolen bleek, met deze woningoverval te maken heeft.

De politie wil ook graag weten of iemand iets gezien heeft die ochtend aan de Rozenvoorderdijk in Olst, waar de vermoedelijk in brand gestoken donkere BMW aangetroffen is. De melding over die brand kwam vlak na 09.00 uur binnen bij brandweer en politie.

De vrouw raakte lichtgewond aan haar arm, maar maakt het goed. Voor zover nu bekend, is er bij de woningoverval niets buit gemaakt.

Volledig scherm
© Olger Koopman
Volledig scherm
© News United / Stefan Verkerk
Volledig scherm
De blaadjes van de bos bloemen die werd aangeboden liggen nog voor de deur. © Olger Koopman
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle