Volledig scherm
De politie ontving een briefje achter de ruit nadat de dienstwagen op de stoep stond geparkeerd. © Politie Zwolle

Politie Zwolle krijgt 'parkeerbon' voor parkeren op de stoep

Agenten van de politie Zwolle stonden even raar te kijken toen zij vandaag terugkwamen van een melding bij winkelcentrum de Dobbe in de wijk de Aa-landen. Een burger had namelijk 'een parkeerbon' uitgeschreven voor het parkeren op de stoep. Het briefje werd achter de ruit gelegd.

In een relaas op Facebook geeft de politie inzicht in de melding en waarom de auto op de stoep werd geparkeerd. ,, Aangezien er op het parkeerterrein markt was hebben wij gebruik gemaakt van onze vrijstelling van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en het voertuig op het trottoir geparkeerd. Dit doen wij omdat wij altijd weg kunnen worden geroepen door de meldkamer voor een spoedmelding. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat een winkeldief agressief wordt, dan is het beter om ons dienstvoertuig dichtbij te hebben staan,'' schrijft de politie Zwolle.

Telefoonnummer

Nu was de melding bij het winkelcentrum niet gerelateerd aan een winkeldiefstal maar om een persoon die slecht ter been was. ,, Het was dus een goede uitkomst dat ons dienstvoertuig dichtbij stond,'' concludeert de politie. Zij hoopt dat de persoon die het briefje schreef volgende  keer een telefoonnummer achterlaat. ,,Dan leggen wij met alle liefde uit waarom ons voertuig zo geparkeerd staat,'' eindigt de politie het bericht op haar Facebook-pagina.

  1. Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama
    PREMIUM
    Reconstructie

    Vriend­schap boezem­vrien­den eindigt in drama

    Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

In samenwerking met indebuurt Zwolle