Politiebureau Zwolle tot de nok toe gevuld met kaarten en ballonnen voor zieke Eva (2)

videoEr is massaal gehoor gegeven aan de oproep van de politie Zwolle om kaartjes te sturen aan de ernstig zieke Eva (2). Het politiebureau in Zwolle staat propvol met karren en manden vol kaartjes en dozen met ballonnen. 

Politieagenten op het politiebureau van Zwolle zijn verrast met het grote aantal kaarten en ballonnen die zijn afgeleverd voor de zieke Eva. Duizenden, zo niet tienduizenden, beterschapswensen zijn binnengekomen zijn binnengekomen na de oproep om het meisje op te vrolijken. 

Volledig scherm
Jinte komt op het politiebureau Zwolle een kaartje brengen voor de zieke Eva (2). Ze is verre van de enige. © Politie Zwolle

Als Jinte een kaartje voor Eva komt afleveren op het politiebureau geeft een agent het meisje een rondleiding op het politiebureau. Waar het tweetal ook kijkt, overal staan manden en karren vol kaarten. Achter de receptie staan dozen ballonnen hoog opgestapeld en bij de ingang van het politiebureau zijn het aantal kaarten op meerdere karren niet meer te tellen. 

Eva, die zaterdag 3 jaar wordt, is ernstig ziek. Ze lijdt aan een zeldzame vorm van botkanker, met uitzaaiingen in haar longen. Om haar tijdens haar verjaardag extra in het zonnetje te zetten, riepen haar ouders op om de jarige massaal te feliciteren met een kaart. Zwolse agenten zorgen ervoor dat de enorme stapel felicitaties voor zaterdag bezorgd wordt.

Volledig scherm
Het politiebureau Zwolle is op vele plekken tot de nok toe gevuld met kaartjes en ballonnen voor de zieke Eva (2). © Politie Zwolle

In samenwerking met indebuurt Zwolle