Volledig scherm
© Foto: De politie Zwolle

Politiebus beklad tijdens felle brand op woonboot in Zwolle

ZWOLLE - In Zwolle is een politiebus beklad terwijl de politie druk bezig was met hulpverlening bij een felle brand op een woonboot Op de bus is met graffiti het woord 'love' geschreven.

,,Schofterig vind ik het. Wij zijn druk bezig om te proberen levens te redden en dan kom je terug bij je bus is hij beklad. Het is gewoon vernieling en het woord love maakt dan zeker geen verschil'', vertelt een politie-agent uit Zwolle.

De politie assisteerde zaterdag op zondagnacht de brandweer bij de felle brand op een woonboot langs het Almelose Kanaal in Zwolle. Bij de brand zijn de twee bewoners, Frans (70) en Alie (64), omgekomen.

De politie-agent hoopt dat er veel aandacht komt voor deze vernieling ,,Hoe meer aandacht, hoe meer kans dat we de dader vinden en dat wil ik graag, want de dader moet bestraft worden."

De bekladde politiebus is zondag gewoon gebruikt bij een politie-inzet en zal vermoedelijk deze week schoongemaakt worden. ,,Het is nog maar de vraag of het er ooit af gaat'',

Terwijl de hulpdiensten keihard aan het werk waren bij een verschrikkelijk tragische brand werd er helaas ook een dienstvoertuig beklad. #politieauto #brand #graffiti #latenwemaarblijzijnmetdetekst #love #vernieling #zwareklus #dankbaar ? #respect ? #instapolitie #komenjulliehetmorgenschoonmaken ? #zwolle Foto; Marcel van Saltbommel ^me Een foto die is geplaatst door Politie Zwolle (@politie_zwolle) op 16 Okt 2016 om 12:43 PDT

In samenwerking met indebuurt Zwolle