Volledig scherm
De politie hangt bewakingscamera's op bij het huis van de familie Kooistra in Zwolle waar op 26 februari een aanslag werd gepleegd met twee granaten. © Ewoud ten Kleij

Politiecamera's bij Zwolse ‘granaatwoning’ familie Kooistra

De politie heeft maandagavond camera's opgehangen op en rond de woning van de familie Kooistra aan de Hanselaarmate in Zwolle-Zuid. De woning was in de vroege ochtend van 26 februari doelwit van een aanslag met twee handgranaten waarbij drie auto’s en vijf huizen beschadigd raakten.

Het beoogde doelwit betrof het huis van de ouders van Bob Kooistra, eigenaar van Café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle. Daar werd op 10 oktober 2018 een handgranaat aan de deurklink gehangen. De horecaondernemer verblijft regelmatig in de woning aan de Hanselaarmate, zijn beveiligingsbedrijf is op dat adres ingeschreven. Zijn vader werkt overigens bij de politie.

Veiligheid

In een brief die de politie bij buurtbewoners van de familie afleverde, wordt uitgelegd dat de bewakingscamera's ‘extra ogen vormen ter verhoging van de veiligheid van zowel de familie als de buurt’. Er zijn volgens de politie verschillende middelen ingezet om die veiligheid te waarborgen sinds de granaten zijn afgegaan. Bijvoorbeeld surveillance en fysieke bewaking van de woning door agenten.

‘Vanaf vandaag worden onze veiligheidsmaatregelen aangevuld met bewakingscamera's', meldt de politie in de brief die is ondertekend door Riemer van Beem (Teamchef Basisteam Zwolle).  Over de stand van zaken rond het onderzoek naar de aanslag en de hoeveelheid camera's die er zijn opgehangen, wilde een woordvoerster van de politie niets kwijt.

Volledig scherm
Een bestelbusje van het beveiligingsbedrijf dat de camera's heeft opgehangen. © Ewoud ten Kleij
Volledig scherm
De bewuste brief die de politie bezorgde bij buurtbewoners rond het huis van de familie Kooistra. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Zwolle