Het gaat om het gebied tussen de Twistvlietbrug en de Mastenbroekerbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat om het gebied tussen de Twistvlietbrug en de Mastenbroekerbrug. © Frans Paalman

Politiek Zwolle bezorgd over bouwplannen Zwartewaterzone: ‘Is dit veilig?’

Is het verstandig om huizen te bouwen in de Zwartewaterzone in Zwolle? Groenlinks, ChristenUnie en Swollwacht willen hierover opheldering van het college van burgemeester en wethouders. ,,We willen weten, na de overstromingen van afgelopen zomer, of het veilig is.’’

3 reacties

 • Godebald van Binsbergen

  2 jaar geleden
  Er is een oud kinderrijmpje: Daar was eens een mannetje, dat was niet wijs, Dat bouwde zijn huisje al op 't ijs; 't Begon te dooien, maar niet te vriezen, Toen moest dat mannetje zijn huisje verliezen. Daar was eens een mannetje, dat was niet wijs, Dat bouwde zijn huisje al op 't ijs; Het sprak: "o Heer, laat het altijd vriezen, Ander moet ik mijn huisje verliezen!" Het huisje verzonk, en 't mannetje verdronk. Dat IPCC rapport klopt dus echt! Ik denk aan uiterst natte voeten over 40-50 jaar!!
 • E van der Harg

  2 jaar geleden
  Mooi plan op zich maar toch; de deskundigen zeggen niet doen. Luister naar hen. Een flatgebouw van zoveel etages is een heel andere categorie dan een fabriekshal of een boten huis. De bodem is daar domweg niet geschikt voor huizenbouw. Reken maar dat je wanneer dit doorgedouwd wordt er over een jaar of 20 ernstige spijt van zal hebben en krankzinnige kosten zal moeten maken voor repararies en ander ongerief... Gewoon niet doen. Mooi plan elders ten uitvoer leggen.
 • frank vrij

  2 jaar geleden
  prachtig,, zeer mooi en goed plan