Een kogelgat in de regenpijp herinnert aan de schietpartij aan de Buitengasthuisstraat, waar op oudejaarsavond de 52-jarige Henk W. om het leven kwam. De Zwolse gemeenteraad maakt zich collectief zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kogelgat in de regenpijp herinnert aan de schietpartij aan de Buitengasthuisstraat, waar op oudejaarsavond de 52-jarige Henk W. om het leven kwam. De Zwolse gemeenteraad maakt zich collectief zorgen. © Frans Paalman

Politiek Zwolle wil opheldering over reeks schietpartijen: ‘Inwoners mogen niet blootstaan aan zware criminelen die als een gek om zich heen schieten’

Politie en justitie moeten de gemeenteraad snel bijpraten over wat gaande is in Zwolle. Daar dringen fractievoorzitters op aan na het vijfde schietincident in korte tijd, dit keer met dodelijke afloop. 

 1. Leger des Heils Zwolle rouwt om overlijden van schilder Pavel
  PREMIUM

  Leger des Heils Zwolle rouwt om overlijden van schilder Pavel

  Verdriet en ongeloof bij het Leger des Heils. De 49-jarige Pavel Shynkarenka, een politiek vluchteling en verdienstelijk schilder uit Wit-Rusland die de hulporganisatie al jaren onder zijn hoede heeft, stierf vorige week donderdag op dagbestedingslocatie 50|50 Workcenter. Te midden van andere deelnemers kreeg hij een hartstilstand tijdens de uitoefening van zijn grootste passie. Vandaag wordt hij in Zwolle begraven.
 2. De ingrepen bij PEC Zwolle op een rijtje: ze brachten geen winst, maar bieden wel (een beetje) houvast
  PREMIUM

  De ingrepen bij PEC Zwolle op een rijtje: ze brachten geen winst, maar bieden wel (een beetje) houvast

  Vergeleken met het midweekse duel in Waalwijk had PEC-trainer John Stegeman zijn ploeg zaterdag tegen Willem II op vier posities gewijzigd. Gewonnen werd er niet. Na een tumultueuze slotfase - met een rode kaart, een teruggedraaide strafschop en een afgekeurd doelpunt - werd het 0-0. Maar het vertoonde spel in de eerste helft, met veel balbezit, geeft de Zwollenaren houvast.

In samenwerking met indebuurt Zwolle