Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Politiemedewerker verdacht van alcohol achter het stuur: buiten functie gezet

Een medewerker van de politie Oost-Nederland is op non-actief gezet. De medewerker wordt ervan verdacht dat hij in privétijd meerdere keren onder invloed van alcohol achter het stuur heeft gezeten en mogelijk onder invloed op de werkvloer was. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De politiemedewerker kreeg woensdag te horen dat hij voorlopig zijn functie niet meer mag uitvoeren. Het is onbekend welke functie de politiemedewerker bekleedde en waar hij werkzaam was. 

De politiemedewerker wordt gedurende dit onderzoek de toegang tot de politiegebouwen ontzegd. Daarnaast heeft hij gedurende deze periode ook geen toegang tot de politiesystemen.

  1. Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bibob-onderzoek naar mij doen‘
    PREMIUM

    Cafébaas Bob: ‘Gemeente Zwolle laat toch Bi­bob-onderzoek naar mij doen‘

    De gemeente Zwolle laat alsnog het landelijke bureau Bibob een nader onderzoek doen naar café Bruut. Dat staat volgens eigenaar Bob Kooistra in een mail die hij zaterdag van de gemeente heeft ontvangen. Burgemeester Henk Jan Meijer wil volgens hem de aangevraagde horecavergunning op dit moment niet verlenen omdat er nog te veel twijfels zijn. ,,Als gevolg van die twijfel heeft hij het onderzoek uitbesteed aan het landelijke bureau Bibob’’, zegt Kooistra.

In samenwerking met indebuurt Zwolle