Sfeerbeeld vanuit poppodium Hedon tijdens het Bruisconcert voor MBO
Volledig scherm
Sfeerbeeld vanuit poppodium Hedon tijdens het Bruisconcert voor MBO © Christein van Hoffen / Hedon

Poppodium Hedon in Zwolle verbreekt eigen record: 104.000 bezoekers

Hedon heeft opnieuw het eigen bezoekersrecord gebroken. In 2019 vonden ruim 104.000 bezoekers de weg naar het Zwolse poppodium. In 2018 waren dat er tweeduizend minder.

Hedon laat weten dat nationale acts als Douwe Bob, Duncan Laurence, Snelle en Suzan & Freek grote publiekstrekkers waren. 

Internationale acts die veel publiek trokken waren Melanie, Queensrÿche, White Lies en Xzibit. Ook het langlopende concept ‘Singlefeestje’ droeg bij aan het hoge bezoekersaantal.

Directeur Anne Riemersma concludeert dan ook tevreden dat zijn poppodium (dat in 2017 voor het eerst door de magische 100.000-grens ging) een uitstekend jaar achter de rug heeft.

160.000 bezoekers

Het genoemde totaalaantal bestaat overigens alleen uit bezoekers die in Hedon zelf zijn geweest. De vele projecten buiten het poppodium waarbij Hedon betrokken was, zijn niet meegenomen in de berekening. Anders was het totaal op 160.000 bezoekers gekomen.

Daaronder vallen onder andere producties van Buro Ruis, het Bruisconcert, de Popronde, Typhoon-concerten in het Dominicanenklooster en concerten die Hedon programmeert in de Zwolse Theaters.

Deze producties trokken nog eens 56.000 bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Zwolle