Volledig scherm
Bert Weever is Havenondernemer van het jaar 2017. © Foto Freddy Schinkel

'Port of Zwolle moet samenwerken met Urk en Lelystad'

De toekomstige havens van Lelystad en Urk passen prima binnen de Port of Zwolle. Dat vindt Bert Weever. De IJsselmuidenaar werd vorige week uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2017 in de gezamenlijke havens van Kampen, Zwolle en Meppel.

,,Ik vind dat dat we eerst de mogelijkheden van de bestaande havens in Kampen, Meppel en Zwolle moeten benutten, voordat wordt gedacht aan een extra industriehaven", vindt Weever. Hij is directeur van Graansloot en investeert in de IJssel Delta Terminal. Twee bedrijven in de Kamper Zuiderzeehaven.

Weever stelt dat gedacht kan worden aan samenwerking met andere gemeenten. Hij noemt Urk en Lelystad. In Lelystad is een haven in aanbouw. Urk gaat eraan beginnen. ,,Voor buitenlanders is Nederland één grote stad. Zo moeten wij de regio Zwolle met zijn havens ook zien", zegt de havenondernemer. 

,,Er is niets op tegen als Port of Zwolle de samenwerking met Urk en Lelystad zoekt. Elkaar beconcurreren heeft geen zin. Bedrijven vestigen zich uiteindelijk op de voor hen beste plek."

In samenwerking met indebuurt Zwolle