Volledig scherm

Positivisme op de Diezerpromenade

ZWOLLE - ; De ondernemers aan het eind van de Diezerstraat, met zaken als Livera, Til van der Werf en Derksen & Derksen, maken een nieuw begin. De winkeliers grijpen de verhuizing van modezaak Gerry Weber aan om de ijzige winter letterlijk en figuurlijk achter zich te laten. Hun bedoeling is om van de Diezerstraat tussen stadsgracht en Korte Smeden een flaneerboulevard te maken, een soort plein met bankjes en anders verblijfsvoorzieningen.

Het gebied mag dan formeel het einde van de Diezerstraat zijn, zelf vinden de ondernemers dat hun winkels gevestigd zijn aan 'het begin'. "Het is maar net met welke bril op je naar de werkelijkheid kijkt", vinden ze. Als het aan Patricia Schlepers, Anita van de Ven, Louk van Noort, Marga van Sloten en Klazien Derksen ligt is dat een zonnebril. De zonnebril kan helemaal op als het plan voor de flaneerboulevard dat ze met de gemeente aan het maken zijn doorgang vindt. "Dat zou echt een vooruitgang zijn", benadrukken de vijf vrouwen.

Bakker Bart wil al veel langer een terras voor de deur en met ijssalon Salute en koffiezaak Doppio zijn er genoeg zaken om een langer verblijf aangenaam te maken. "Voor de mannen die geen zin hebben om lingerie te kijken ideaal. Op die manier hebben we hier straks voor ieder wat wils."

De opening donderdag 28 maart van Gerry Weber in het pand in complex Boven Jan grijpt de rest aan om een feestje te bouwen op dit gedeelte van de Diezerstraat. Behalve dat alle panden versierd worden met ballonnen zijn er hapjes en drankjes.

Volledig scherm
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder Heike zoekt Steenwijkse neef en moordenaar van haar dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’
    PREMIUM
    video

    Moeder Heike zoekt Steenwijk­se neef en moordenaar van haar dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’

    Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.

In samenwerking met indebuurt Zwolle