De feestelijke opening van het plein aan de voorzijde van het station vrijdagmiddag, met basisschoolkinderen en bestuurders van onder meer de gemeente, NS en ProRail.
Volledig scherm
PREMIUM
De feestelijke opening van het plein aan de voorzijde van het station vrijdagmiddag, met basisschoolkinderen en bestuurders van onder meer de gemeente, NS en ProRail. © Frans Paalman

Prijskaartje verbouwing stationsgebied Zwolle loopt op tot 136 miljoen euro

Zwolle vierde vrijdagmiddag een mijlpaal in de verbouwing van het complete stationsgebied. Het vernieuwde stationsplein, met ondergrondse fietsenstalling, is officieel geopend. Een volgende halte in een doorlopend project met niet alleen maar feestelijkheden. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 136 miljoen euro.

5 reacties

 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Als je kijkt naar de grafiek, zijn de 2 grootste kostenpost niet benoemd. Waar is dat geld heen gegaan, vraag ik me dan af.....
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Kan de Gemeente Zwolle geen nuttiger dingen als ze zoveel geld over heeft? Denk aan jeugdzorg, onderwijs,woningen waar vraag naar is (dus geen hoge flats), meer politie voor veiligheid etc. Beter dan fratsen als zo'n dure en luxe traverse die niet eens aansluut op het station (dus geen reizigers maar voor de happy few). Laat Zwolle zich eens gaan bezinnen op haar taak voor de burgers.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  t Is prachtig, heus waar...maar wel prijzig prachtig.. en onhandig daarbij. Voorlopig moet je wel ruim 800 meter omlopen als je uit de stad komend j wel met de bus wil en niet met de trein, dus met een OV kaart mag je wel door de tunnel maar zonder niet... nog maar twee jaar... dus wie slecht ter been is....geduld, Blauwvingertjes. Geduld.
 • Rob C

  2 maanden geleden
  1000 euro per Zwollenaar even snel gerekend
 • Gerhard

  2 maanden geleden
  Ze maken een mooie fietsenkelder maar je kunt er niet in als je wel kunt fietsen maar niet goed trap kunt lopen. Waar is de lift ? Ik heb gelezen dat er een lift komt naast de weg over het spoor, laat deze lift iets zakken en verbind hem met de fietsenkelder , dan kan ik en nog vele anderen ook mijn daar plaatsen N van der Vegt.