Een bewoner zet een paar jaar terug in de Zwolse wijk Holtenbroek zijn huis in de fik. Buren ervaarden veel overlast.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoner zet een paar jaar terug in de Zwolse wijk Holtenbroek zijn huis in de fik. Buren ervaarden veel overlast. © Frans Paalman

Privacyregels staan aanpak woonoverlast in weg: Zwolle komt met deze oplossing

Privacyregels zorgen voor grote irritatie bij de aanpak van woonoverlast in Zwolle. De politie in Zwolle is er naar eigen zeggen steeds vaker druk mee: mensen die voor overlast zorgen door bijvoorbeeld in hun woning een brandje te stichten of lang harde muziek te draaien. Een nieuwe aanpak moet uitkomst bieden. ,,Werknemers waren bang om in de fout te gaan.”

7 reacties

 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Het is niet alleen de privacy. Er is ook sprake van omgekeerde discriminatie.
 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  Als privacy regels je aanpak in de weg staan dan is er iets goed mis met de aanpak van de gemeente. Want de aanpak moet wel binnen de wet en regelgeving passen. Frappant is dat er vermeld wordt dat er irritatie is over de regels terwijl er juist irritatie zou moeten zijn als je je niet aan de regels houdt. Als de regelgeving je aanpak in wegstaat dan is je aanpak fout.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Die AVG is/was in de basis nog niet zo verkeerd, maar werkt heel erg vaak belemmerend, vertragend en verstikkend. De wet in deze is volkomen doorgeslagen en wordt te pas maar vooral on te pas gebruikt/misbruikt. Privacy is haast artikel 1 van onze grondwet geworden. Als mensen/organisaties/bedrijven iets niet willen of kunnen zeggen, verschuilen zij zich achter de wet op de privacy. Zelfs als de betreffenden toestemming geven voor het delen van informatie. Handig voor criminelen trouwens.
 • E van den Beld

  2 maanden geleden
  Met logisch nadenken en alleen de noodzakelijke gegevens uitwisselen voor dit bepaalde doel hoeft de AVG echt niet in de weg te zitten. Vraag het de experts als de werkvloer hier onzeker over is! Zo komt kennis verder en verdwijnt de AVG kramp (of handelingsonbekwaamheid).
 • H Batterman

  2 maanden geleden
  Als je overlast veroorzaakt door luide muziek of wat anders dan kan gewoon verbaliserend worden opgetreden volgens de APV onder het kopje nachtrumoer. Dat houdt in dat je tussen 24:00 uur en 06:00 uur geen overlast mag veroorzaken. Maar dan moet het artikel wel in de APV van Zwolle staan. Heb je ook geen last van de AVG.
 1. Man (66) uit Heino overleeft wonderlijke rechtszaak én ruzie met z’n vrouw na vondst ‘illegale’ diertuigen en ganzen
  PREMIUM

  Man (66) uit Heino overleeft wonderlij­ke rechtszaak én ruzie met z’n vrouw na vondst ‘illegale’ diertuigen en ganzen

  Illegale vangkooien en wildklemmen, en bezit van ganzen in strijd met de regels. Een 66-jarige Sallander maakte het volgens de politie erg bont op zijn perceel in Heino. Maar ving en doodde hij wel illegaal dieren? En mocht hij de bewuste ganzen écht niet hebben? De rechtszaak krijgt een bijzondere wending als blijkt hoe de Heinoër aan de spullen en dieren kwam.
  Heino