Proef op de som: buiten veertig graden? ‘Ga dan naar de sauna!’

Het klinkt belachelijk: relaxen bij 80 graden in de sauna op de heetste dag ooit gemeten. Toch blijkt het een perfecte remedie tegen de hitte, beweert hoogleraar Integratieve fysiologie Maria Hopman. Verslaggever Stefan Keukenkamp nam de proef op de som en baadde zich - terwijl het buiten 40 graden was - in het zweet bij Sauna Swoll in Zwolle.

Buiten is het 40 graden. Het hitterecord is voor de tweede dag op rij gesneuveld. Tijd voor verkoeling zou je denken. Lekker naar de Wijthmenerplas bijvoorbeeld aan de rand van Zwolle. Of het strand van Bussloo. De ‘hitte vooral niet opzoeken’ valt niet voor niets te lezen in het hitteprotocol.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle