Familierechter Hein Schröder
Volledig scherm
Familierechter Hein Schröder © Freddy Schinkel

Proef rechtbank Overijssel slaat aan: ouders maken bij vechtscheiding verplicht afspraak met kinderen

In de rechtbank van Overijssel in Zwolle hebben kinderen van scheidende ouders tegenwoordig wat te zeggen. Ouders moeten verplicht afspraken met hun kroost. Dat gebeurt inmiddels in driekwart van de gevallen. ‘Op maandag naar mama, op dinsdag naar opa en oma en het konijn blijft bij papa.’

 1. Oeps! Oud-raadslid Slijkhuis over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderscheiding
  PREMIUM

  Oeps! Oud-raads­lid Slijkhuis over hoofd gezien bij uitreiken lintjes in Zwolle, maar krijgt alsnog onderschei­ding

  ,,Wij dachten al dat je van koninklijke huize was”, zegt burgemeester Peter Snijders voordat hij maandag een koninklijke onderscheiding geeft aan oud-raadslid Jan Slijkhuis (64). Bij het afscheid van de vertrekkende politici twee maanden terug kreeg de PvdA’er door een fout in het gemeentehuis geen lintje, terwijl hij hier wel recht op had. Dit merkte hij nog dezelfde avond op.
 2. Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’
  PREMIUM

  Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’

  Een Zwollenaar die zijn zin niet kreeg bij de afhandeling van een klacht tegen de gemeente heeft bijna twee jaar lang Jan en alleman bestookt met e-mails, waarin hij voormalig wethouder Klaas Sloots en een klachtenfunctionaris van de gemeente beschuldigde van fraude, valsheid in geschrifte en plichtsverzuim. ,,Ongehoord’’, noemde de politierechter in Zwolle het gedrag van de 54-jarige Hendrik van E. uit Zwolle.