Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Proef vrije sluitingstijden Zwolse horeca verlengd

Zwolse horecaondernemers kunnen nog in elk geval tot 1 december zelf bepalen wanneer ze sluiten. De proef met de vrije sluitingstijden voor de horeca, die al een jaar loopt, wordt hiermee met vier maanden verlengd.

Al in mei wilde burgemeester Meijer de eindtermijn van de proef verlengen. Tijdens een tussentijdse evaluatie kon toen nog geen duidelijk beeld geschetst worden van de effecten van de proef. Zo was volgens de politie het aantal incidenten iets toegenomen, maar vanwege een te korte meettijd kon dit niet toegeschreven worden aan de vrije sluitingstijden.

Een definitieve evaluatie van de proef komt nu in september. De resultaten van een derde en laatste enquête onder de leden van het Zwolse burgerpanel en horecaondernemers worden daarin verwerkt. Hierna wordt besloten of de vrije sluitingstijden blijven of niet.

Regels

Binnen de proef zijn er overigens nog wel een aantal regels voor de uitbaters. Horecagelegenheden mogen na 4 uur ’s nachts geen nieuwe gasten meer binnenlaten, cafetaria’s en snackbars mogen na dat tijdstip geen alcohol meer verkopen en horecagelegenheden die later dan 3 uur ’s nachts open zijn moeten een portier bij de deur hebben.

In samenwerking met indebuurt Zwolle