Volledig scherm
De eerste keer, campagnefilmpje provincie Overijssel © Provincie Overijssel

Provincie Overijssel lokt jongeren met dubbelzinnig campagnefilmpje: ‘het was een klein potloodje’

Provincie Overijssel doet z'n best om zoveel mogelijk jongeren naar de stembus te lokken. Een humoristisch bedoeld campagnefilmpje over ‘de eerste keer‘ moet helpen om jongeren naar de stembus te krijgen. 

,,Soms bedenk je spontaan iets met een collega en heb je binnen 5 minuten een script uitgeschreven. Zo ging dat met onze campagnefilmpjes over de ‘eerste keer’, speciaal gericht op jongeren. Ze slaan enorm aan via de sociale media’’, meldt een woordvoerder.  

De video zit vol dubbelzinnige opmerkingen over 'de eerste keer’. Grappig? Oordeel zelf:

De provincie houdt speciaal voor jongeren een ‘DemoCrazy Tour’, waarmee het belang van stemmen en democratie duidelijk moet worden. Er worden daarom diverse scholen bezocht. Onlangs werd er een Escape Room in de Oude Statenzaal in Zwolle geopend die jongeren kunnen spelen. 

  1. Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie
    PREMIUM

    Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie

    Moskeeën in Oost-Nederland hebben zich beraden op extra maatregelen rond het vrijdaggebed van vandaag. Aanleiding is de aanslag op twee islamitische gebedshuizen, vorige week vrijdag in Nieuw-Zeeland. Ook de schietpartij in Utrecht draagt bij aan de toenemende gevoelens van onveiligheid. Maar niet overal wordt nog extra gesurveilleerd. Niet nodig, zegt het Raalter moskee-bestuur. ,,Maar als er iets is kunnen we meteen de wijkagent bellen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle