Volledig scherm
PREMIUM
Het Britse vertrek uit de Europese Unie leidt tot een gat in de financiële begroting en de provincies zijn bang dat zij daarvan de dupe gaan worden door een korting op Europese fondsen. © AFP

Provincies vrezen Europese miljoenen mis te lopen door brexit

De energietransitie vertraagt en de regionale economie loopt miljoenen mis. De Nederlandse provincies waarschuwen vandaag bij een ontmoeting met Eurocommissaris Johannes Hahn voor ingrijpende gevolgen als Europa gaat snijden in Europese fondsen. Oorzaak: de brexit.  

Alleen al Overijssel putte de afgelopen zes jaar meer dan 100 miljoen euro uit Europese fondsen voor honderden grote en kleine projecten, onder meer voor innovaties op het gebied van landbouw, milieutechnologie, energie en gezondheidszorg.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle