Volledig scherm
© NS

PvdA in actie voor nieuwe stations in Deventer en Zwolle

De PvdA komt in actie voor spoorverdubbeling tussen Deventer en Olst en stations in Zwolle-Zuid en Deventer-Noord. 

De PvdA-fracties van Zwolle, Deventer en de provincie Overijssel willen de lobby voor realisering van deze al langer bestaande wensen nieuw leven inblazen. Nu het rijk met extra geld over de brug komt voor het spoornetwerk is het tijd om de 'al jaren slepende discussie' in een stroomversnelling te brengen, zeggen de  PvdA-fracties. 

Verschillende regio's hebben al een beroep gedaan op het extra geld dat in aantocht is. De fracties vinden dat ook deze regio zich in de discussie moet mengen. 

Voor de deur

De fractievoorzitters Jan Slijkhuis (Zwolle) en Rob de Geest (Deventer) zeggen hierover in een persbericht: 'Er wordt in onze steden al jaren gesproken over nieuwe stations in de stadsdelen Zwolle-Zuid en Deventer-Noord. De trein rijdt daar bij veel inwoners bij wijze van spreken voor de deur langs. De nieuwe stations, die mogelijk worden door de spoorverdubbeling, brengen het openbaar vervoer voor veel meer mensen binnen handbereik. Daarom willen we dat de bestuurders van de gemeenten en de provincie nu samen in actie komen'.

Flessenhals

Woordvoerder Hans Nooter van de PvdA-Statenfractie wijst erop dat de 'flessenhals' tussen Olst en Deventer de punctualiteit van het treinverkeer schaadt en de bouw van twee stations verhindert. 'Rapporten uit 2015 en 2017 over verbetering van de spoorverbinding spreken elkaar tegen als het gaat over noodzaak en kosten. Het laatste rapport lijkt gebaseerd te zijn op aannames die de kosten alleen maar verhogen. Dat gaan we volgende week in de Statencommissie aan de orde stellen. Er moet juist werk gemaakt worden van de verbetering.'

In samenwerking met indebuurt Zwolle