Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

PvdA-jeugd houdt stille tocht door Zwolle voor ‘de dood van de volkshuisvesting’

Jongeren van de PvdA dragen de Zwolse huizenmarkt vrijdag ten grave. Ze houden een stille tocht door de binnenstad ter herdenking van ‘de dood van de volkshuisvesting’. Want starters betalen de meest absurde prijzen voor een woning, zo menen de Jonge Socialisten. 

Genoeg is genoeg, vindt Jesse Koops, landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten (JS), de jongerenafdeling van de PvdA. Wonen is een recht, maar de realiteit is dat het vaak niet lukt om wonen voor iedereen toegankelijk te maken, stelt JS. Zo blijven jongeren bijvoorbeeld langer thuis wonen. Zij kunnen later pas een huis kopen. De PvdA-jongeren willen een terugkeer van volkshuisvesting, zodat wonen voor iedereen weer betaalbaar en toegankelijk wordt. JS heeft de afgelopen decennia namelijk lijdzaam moeten toezien hoe wonen steeds meer aan de markt is overgelaten. ,,Als beleggers woningen zien als iets waar ze winst op kunnen maken, moet je niet raar opkijken dat wonen vreselijk duur is geworden’’, vertelt Koops. ,,Ik wil niet beleggen, maar gewoon een dak boven mijn hoofd.’’

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

In samenwerking met indebuurt Zwolle