Volledig scherm
Vooral e-bikers blijken volgen het CBS een kwetsbare groep in het verkeer. © ANP

PvdA Overijssel pleit voor provinciaal actieplan tegen verkeersdoden

De Overijsselse Statenfractie van de PvdA vindt het hoog tijd voor een provinciaal actieplan om het aantal verkeersdoden terug te dringen. De partij zegt dit naar aanleiding van de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Daaruit blijkt dat het aantal verkeersdoden in Overijssel fors is toegenomen: 65 in 2017, tegen 41 in 2015.  ,,Ik maak me ernstig zorgen over de verkeersveiligheid in onze provincie", zegt Statenlid Hans Nooter.  Hij wil onder meer dat de provincie haar best doet om een deel van de 50 miljoen euro extra die minister Van Nieuwenhuizen uitrekt voor verkeersveiligheid in het buitengebied binnen te halen.  

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle