Volledig scherm
© -

PvdA wil 15 km-borden in
alle Zwolse woonerven

De PvdA-fractie in Zwolle wil dat de gemeente bij alle woonerven in de stad een aanduiding plaatst met de maximum snelheid: 15 kilometer per uur. Aanleiding is dat bewoners van de Van Hallware in Zwolle-Zuid in actie zijn gekomen om hardrijden in hun straat tegen te gaan. 

Ze hebben zelf geïmproviseerde 15 kilometer per uur-bordjes opgehangen om weggebruikers hier op te wijzen. Volgens de PvdA is veel mensen niet bekend dat deze snelheid het maximum is in een woonerf. 

Niet op de hoogte

'Uit gesprekken van buurtbewoners met automobilisten blijkt dat velen niet op de hoogte zijn van deze wettelijke maximumsnelheid die sinds 2012 geldt: sommigen spreken desgevraagd nog over ‘stapvoets’ (de oude wettelijke regel), anderen over 30 km. per uur', schrijft de fractie aan het college. 'De wetgever laat het aan de wegbeheerder over om de maximumsnelheid op woonerven al dan niet expliciet duidelijk te maken. Voor zover ons bekend gebeurt dat in Zwolle niet.' 

De fractie wil van het college weten waarom de maximum snelheid op woonerven in Zwolle niet op een bord bij de ingangen staat. En of het college alsnog bereid is om borden te plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle