Iris de Vries bij ziekenhuis Isala in Zwolle. Als voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl roept ze alle ziekenhuizen op om sneller werk te maken van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers en medewerkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Iris de Vries bij ziekenhuis Isala in Zwolle. Als voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl roept ze alle ziekenhuizen op om sneller werk te maken van gezonde voeding voor patiënten, bezoekers en medewerkers. © Pedro Sluiter Foto

Ranja en knakworst in het ziekenhuis, ‘dat kan echt niet’. Dit is de strijd van de Zwolse huisarts Iris

Knakworst en kroket in het ziekenhuis, kan dat? Iris de Vries (37) uit Zwolle vindt van niet. Ze is voorzitter van de vereniging Arts en Leefstijl en moeder van een zoon van 4. Toen hij plots in het ziekenhuis belandde, kreeg hij ranja en knakworst aangeboden en kon zij kiezen tussen een saucijzenbroodje en een kroket. ,,Verbijsterend. Een ziekenhuis moet het goede voorbeeld geven.”

28 reacties

 • Ron D Brandsma

  1 jaar geleden
  De meeste ziekenhuizen hebben keuzemogelijkheden. Er ligt gezond en vette hap al naar gelang de wens van de consument, precies zoals het hoort. Men wordt niet gedwongen tot het eten van vette hap, doen ze zelf. Ophouden met die oneindige bemoeienis.
 • M. Remans

  1 jaar geleden
  Hier in Apeldoorn heb je keus genoeg! Je kunt gezond eten en ook niet gezond, maar een kroketje of een saucijzenbroodje is echt niet gelijk heel slecht als je dat een keertje eet! De keus ligt bij jezelf en hoort niet bij een ziekenhuis te liggen
 • B Pluum

  1 jaar geleden
  Dan heeft de gezonde levensstijl bij haar wel diepe sporen na gelaten. Ze ziet er namelijk veel ouder uit dan ze is! Gauw kroketje smullen dame!
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Eet smakelijk en wordt snel weer beter...!
 • Arjan van Erven

  1 jaar geleden
  Ziekenhuis restaurant is op winst gebaseerd. Het zou een service moeten zijn. Waar ze patiënt en bezoeker voor lage prijzen gezond en/of lekker verwennen. Doel is genezen en leed verzachten. winstmaximalisatie zou geen doel moeten zijn. Gezond eten ja. Maar ook lekkers voor mensen die net een zware periode hebben gehad.