Rappers laten mbo'ers swingen tijdens Bruisdag in Zwolle

videoTerwijl de regen als een gordijn over de stad hing, maakten 4.300 nieuwe Zwolse studenten plezier tijdens de Bruisdag. Voorstellingen, bubbelbal, rappen, levend tafelvoetbal en dansen zorgden voor een verrassende manier om met hun nieuwe 'thuis' voor de komende jaren kennis te maken.

,,Wij als Buro Ruis organiseren deze dag om studenten een toffe introductie te kunnen geven!", aldus een enthousiaste Nienke Salet, coördinator van de MBO Bruisdag. Studenten van het Landstede, Deltion, AOC De Groene Welle, CIBAP en Menso Alting hebben meegedaan aan deze dag. ,,We hebben een geslaagde dag gehad, helaas zat het weer soms wat tegen maar we hebben het leuk gehad", aldus Nienke.

Volledig scherm
De jongens van Fakkelteit gaven een workshop rappen © Jules Halkers

De dag was opgedeeld in twee delen. Namelijk Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond konden mbo-studenten kennismaken met de stad Zwolle. Zo was De Grote Karaoke Show te zien in Hedon en de cabaretgroep Op Sterk Water stond in theater De Spiegel. ,,Deze dag is een goede manier om mijn weg te kunnen vinden in Zwolle en tegelijk kennis te kunnen maken met mijn nieuwe klasgenoten", aldus Roos Logtenberg (17) uit Dedemsvaart.

In samenwerking met indebuurt Zwolle