Ravage na aanrijding in Zwolle

videoEen gewonde en chaos op het wegdek, dat was het gevolg van een aanrijding die gisteravond laat plaatsvond op de kruising Ittersumallee met de IJsselallee in Zwolle.

Volgens een getuige reed een auto, komend vanaf Marslanden (Ittersumallee), door rood en schoot de kruising met de IJsselallee over.  Een andere auto, die vanaf de IJsselallee kwam uit de richting van de A28 afslag Zwolle-Zuid had groen, ging rechtdoor richting de kruising met de Oldeneelallee. De auto vanaf de Marslanden reed in de zijkant van de over de IJsselallee rijdende auto. Die klapte na de aanrijding tegen de paal van de verkeerslichten aan. Beide auto's liepen forse schade op. 

Ambulances

Twee ambulances kwamen voor onderzoek van alle inzittenden, maar uiteindelijk werd zover bekend 1 persoon overgebracht naar het ziekenhuis. Op het wegdek lagen honderden grote en kleine brokstukken van de auto's na het ongeval. Er moest een veegwagen aan te pas komen om het wegdek te reinigen. De politie kan nu nog geen uitspraak doen over hoe het ongeluk precies heeft plaatsgevonden: ,,Daar moeten we nog onderzoek naar doen".

Volledig scherm
Overal lagen brokstukken van de twee auto's na de botsing op de IJsselallee. © Stefan Verkerk / News United
  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Zwolle