Een telefoon met de crowdfundingssite Dream or Donate.
Volledig scherm
Een telefoon met de crowdfundingssite Dream or Donate. © ANP

Recherche onderzoekt aangiftes tegen doneersite Dream or Donate, computers in beslag genomen

UPDATEBij de politie komen aangiftes binnen van mensen die zeggen gedupeerd te zijn door de Zwolse doneersite Dream or Donate. Het crowdfundingsplatform ging woensdag offline en tientallen gedupeerden in heel het land zeggen nog geld te krijgen. De recherche doet oriënterend onderzoek en nam donderdag computers en telefoons in beslag van Dream or Donate.

 1. Snelle zakenman, rastafari of toch een oplichter? Wie is de man achter in opspraak geraakte Dream or Donate
  PREMIUM
  video

  Snelle zakenman, rastafari of toch een oplichter? Wie is de man achter in opspraak geraakte Dream or Donate

  Wie is Robert-Jan Mastenbroek, de 29-jarige ondernemer die de verdwenen crowdfundingssite Dream or Donate opzette? Die persoon bestaat niet meer, zegt hij zelf. Robert-Jan Mastenbroek heet nu Broer Rasta en wil een nieuw leven starten als bioboer en muzikant. Maar eerst zal hij moeten afrekenen met tientallen gedupeerden die woest op hem zijn en vrezen dat hij er vandoor gegaan is met hun geld. Hoe kon een website die al jarenlang onder vuur lag nog ongemoeid doorgaan?
 2. ‘Dominee’ Ruben van de Belt (30), van luie leerling uit Emmeloord tot kopstuk in politiek Zwolle
  PREMIUM
  Profiel

  ‘Dominee’ Ruben van de Belt (30), van luie leerling uit Emmeloord tot kopstuk in politiek Zwolle

  Hij verborg zijn dramatische vmbo-rapport voor z’n ouders, stortte zich op gamen en leek in niets op weg naar een belangrijke politieke functie. Een bezoek aan Bangladesh veranderde alles in het leven van de in Emmeloord geboren Ruben van de Belt. Nu leidt de afgestudeerde theoloog de grootste partij van Zwolle en gaat als ChristenUnie-lijsttrekker de verkiezingen in.