Alex Smit bij de passage aan de Kerkstraat waar hij vorig jaar met zijn Bromtaxi bekeurd werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Smit bij de passage aan de Kerkstraat waar hij vorig jaar met zijn Bromtaxi bekeurd werd. © Frans Paalman

Rechter geeft Alex (60) uit Zwolle gelijk, maar wil zijn pleidooi niet horen: ‘Dit is geen bezigheidstherapie’

Hij had een washandje en zeep meegenomen en was vast van plan om het Openbaar Ministerie de oren te wassen. Maar Zwollenaar Alex Smit kreeg geen ruimte van de rechter om zijn onschuld te betogen. De verkeersboetes die hij met zijn Bromtaxi had gekregen, waren namelijk ook volgens de kantonrechter onterecht aan hem opgelegd.

9 reacties

 • Arie Feenstra

  2 maanden geleden
  Meneer valt onder de categorie taxi's toch? Dus gerechtigheid waarom zou hij geen 300 euro krijgen. Hij heeft een dag omzetverlies/inkomensverlies, plus reiskosten. Maar het is vaak het zelfde liedje, de overheid mag alles, en de burger mag niets. De overheid krijgt alles betaald, maar de burger heeft het nakijken. Dit is typisch de toeslagaffaire en Groningen in het klein. Bij een overheidsfout krijg je hooguit een compensatie, maar als jij een fout maakt vragen ze 3dubbel. Hoezo rechtspraak?
 • Dolf Herof

  2 maanden geleden
  Ik vind dat meneer Smit best een punt heeft. Vond het een voorbeeld voor een energiezuinige taxi, jammer dat het gestopt is. Ik begrijp de actie ergens wel: een statement tegen de bureaucratie. Iedereen doet maar wat ie wil, dat siert de ambtenarij echt niet. En de man krijgt gelijk, gelukkig. Maar... iemand zou altijd zijn verhaal mogen doen, als hij voor het hekje staat. Maar goed, het statement is bij deze ook gemaakt. Sjappoo voor Alex.
 • CT veltman

  2 maanden geleden
  Dat dit zover heeft moeten komen is heel, heel erg kwalijk. De koninkrijkjes der ambtenaren.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Laat die man gewoon tevreden zijn. Hij heeft gekregen (of eigenlijk niet) waarvoor hij kwam. Het is daar geen praatuurtje, daarvoor staan er te veel zaken te wachten. Een simpele zaak moet gewoonweg met een hamerslag afgedaan worden. Zware zaken duren nu eenmaal langer. De tijd van een rechter is kostbaar.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  En openbaar vervoer als taxi’s uiteraard ook toestaan , alleen met bestemming die niet anders bereikt kan worden