Screenshot website Stubs Zwolle
Volledig scherm
Screenshot website Stubs Zwolle © de Stentor

Rechter in Zwolle beslecht ruzie om ticket-app Stubs

Een ruzie over geld tussen de makers van Stubs, de app tegen woekerprijzen voor evenemententickets, is beslecht door de rechter. Zwols IT-bedrijf Persistence moet nog deze week op straffe van forse dwangsommen alle software, broncodes en domeinnamen overdragen aan Aditum BV. 

Dat heeft de rechtbank in Zwolle onlangs bepaald. Aditum is het bedrijf waarin de bedenker van de app, de Zwolse ondernemer Remco Voorhorst (42), en Persistence-eigenaar Rinze Krol (49) samen het intellectuele eigendom van de software hebben ondergebracht. 

Ticketmaffia

Voorhorst kreeg medio 2018 het idee voor zijn app. Hij wil de ticketmaffia - malafide bedrijven die massaal evenemententickets opkopen en veel duurder doorverkopen - aanpakken. Organisatoren van evenementen kunnen zich aansluiten en de klant kan via het Stubs-platform (getstubs.com) een identiteitsbewijs koppelen aan tickets voor evenementen; een ID-bewijs volstaat dan om ergens binnen te komen. De tickethandelaren worden zo buitenspel gezet. 

Vertrouwensbreuk

Voorhorst gaat voor ontwikkeling van de app en het platform de samenwerking aan met IT-bedrijf Persistence. Samen richten ze Aditum op. Afgelopen zomer wordt er getest met de app. Het gaat echter mis als de kosten voor ontwikkeling van de software door Persistence oplopen en Krol -eigenaar van Persistence én aandeelhouder in Aditum- en Voorhorst een twist over onbetaalde facturen krijgen. Dat leidt tot een vertrouwensbreuk; Persistence houdt de software en codes onder zich zolang er niet betaald wordt. Voorhorst stapt daarop naar de rechter

Domeinnamen en broncodes

Die oordeelt nu dat Persistence nog deze week de pilot-software, domeinnamen, broncodes en toebehoren aan Aditum over moet dragen op straffe van dwangsommen die in totaal kunnen oplopen tot vele honderdduizenden euro's. 

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle