Holtenbroek. Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Holtenbroek. Foto ter illustratie © Frans Paalman

Rechter: Man moet in week flat in Holtenbroek verlaten vanwege klachten over veel braken

Een 69-jarige huurder van een flat in de Zwolse wijk Holtenbroek moet binnen zeven dagen zijn woning verlaten en ontruimen. Dat heeft de kantonrechter bepaald in het kort geding dat door woningeigenaar Stichting Beheer Onroerend Goed Doetvast was aangespannen na herhaalde en steeds erger wordende overlast die de Zwollenaar aan de Beethovenlaan veroorzaakte.

1 reactie

 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Ja, als je t leest denk je strak plan, weg met die figuur, rust in de tent...maar waar moet hij dan naar toe? Kartonnen doos in t park? Leger des Heils?
 1. We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’
  PREMIUM
  met video
  26

  We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’

  Nederland is een van de grootste delta’s van Europa en dagelijks stromen er miljarden liters rivierwater ons land binnen. Hoe kan het dat we dan tóch al jaren een extreem droogteprobleem hebben? Ecohydroloog Flip Witte, dé ‘droogteprofessor’ van Nederland, weet het antwoord. ,,Boeren klagen over droogte, maar zijn zelf de grootste boosdoener.”
 2. Zwollenaar (69) dreigt na 38 jaar flat in Holtenbroek te verliezen wegens overlast: ‘Allemaal leugenarij’
  PREMIUM

  Zwollenaar (69) dreigt na 38 jaar flat in Holten­broek te verliezen wegens overlast: ‘Allemaal leugenarij’

  Een 69-jarige huurder van een flat in de Zwolse wijk Holtenbroek woont er naar eigen zeggen precies 38 jaar, zes maanden en twaalf dagen. Maar nu wil de verhuurder, vastgoedbedrijf Stichting Beheer Onroerend Goed Doetvast hem er op de kortst mogelijke termijn uitzetten. De reden: toenemende overlast voor omwonenden, vernielingen en ernstige vervuiling van zijn woning, waardoor de situatie bij brand zeer onveilig is. Voor hemzelf, maar ook voor de buren in de flat. Geluidsoverlast van luidruchtig braken, ook in de nacht