De Thalys door laten rijden naar Zwolle, om zo een rechtstreekse verbinding met Parijs te maken. Dat was het idee, maar het lijkt voorlopig onhaalbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De Thalys door laten rijden naar Zwolle, om zo een rechtstreekse verbinding met Parijs te maken. Dat was het idee, maar het lijkt voorlopig onhaalbaar. © Getty Images

Rechtstreeks treinretourtje Zwolle-Parijs blijft voorlopig ritje dromenland

Instappen op station Zwolle en de trein pas weer verlaten naast de Seine in Parijs. Een plan om dat voor elkaar te krijgen - vorig jaar gelanceerd door de Zwolse CDA’er Jan Nabers - is niet haalbaar volgens de gemeente. Na gesprekken met onder andere de NS blijkt dat er te veel obstakels op de route liggen om van Zwolle een internationaal treinstation te maken. ,,Het ontbreekt aan visie’’, foetert Nabers.

 1. Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om
  PREMIUM

  Run op vouchers voor corona-omscholing: Harriët en Bastiaan verloren hun baan en gooien het roer om

  Regio Zwolle biedt mensen die door corona hun baan kwijtraakten omscholingsvouchers en daar is een ware run op: sinds juli zo’n 1400 aanvragen. De regio breidt de regeling nu uit. Harriët Vijsma uit Nunspeet (werkte in theater, wordt nu uitvaartverzorgster) en Bastiaan Berghuis uit Ommen (was kok, wordt docent) maakten er al gebruik van en zijn dolgelukkig. ,,Ik doe nu wat ik het liefst doe.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis

 2. Kleine honderd demonstranten bij Binnenhof opgepakt
  Play

  Kleine honderd demonstran­ten bij Binnenhof opgepakt