Reeën toch niet verdwenen op Kop van Voorst Zwolle

VideoTijdens een schoonmaakactie van Trash Hunters Zwolle, hebben vrijwilligers twee reeën gespot bij de Kop van Voorst. Gevreesd werd dat de reeën het hazenpad hadden gekozen, nadat het eens zo groene terrein werd ingericht werd als parkeerplaats voor Scania.

‘Ze zijn er nog! Deze zaterdagochtend werden er twee reeën gezien vanaf het water door Trash Hunters Zwolle tijdens een schoonmaakactie. Reeën liepen op de oever van het terrein van Stiho Zwolle / Kop van Voorst! Ondanks alle verstoringen door werkzaamheden weten ze stand te houden,’ schrijft Zwarte Water Zwolle op Facebook.

Toen vorig zomer het schiereiland Kop van Voorst in het Zwarte Water gereed werd gemaakt als parkeerterrein voor vrachtwagenfabrikant Scania, vreesden buurtbewoners voor het lot van de reeënpopulatie in het natuurgebied. 

Verdronken

De Zwolse GroenLinks fractie uitte in december vorig jaar nog haar zorgen over de leefomstandigheden van de dieren, nadat er tijdens de werkzaamheden op het terrein reeën waren verdronken in het Zwarte Water. De fractie vroeg het college om zo snel mogelijk met een oplossing te komen voor de populatie en om de leefsituatie voor de dieren te verbeteren.

Volledig scherm
Tijdens een schoonmaakactie zagen vrijwilligers uiteindelijk twee reeën op de landtong. © Annelie Bosscha

In samenwerking met indebuurt Zwolle