Volledig scherm
PREMIUM
De regenboog wappert bij de Domicanenkerk in Zwolle. © Luca de Gooijer

Regenboogvlag wappert bij Dominicanenkerk: 'Homoseksualiteit is geen foutje van de schepping’

Het bestuur van het Dominicanenklooster en de Dominicanenkerk in Zwolle maakt statement tegen Nashville-verklaring. Daarom wappert sinds dinsdag bij de kerk een regenboogvlag. Pastor Corinne van Nistelrooij geeft tekst en uitleg.

Wie heeft dit initiatief genomen?

,,We zaten vanochtend bij elkaar voor de koffie, de programmamakers, andere pastores, de directeur en ik. Natuurlijk kwam het nieuws over de Nashville-verklaring aan de orde. Toen ontstond het idee de vlag te hijsen. Er was wel even discussie, maar we waren het al vrij snel met z’n allen eens dat we dit wilden doen. Het is toch in het nieuws en we spreken ons altijd uit over dit onderwerp. Bijvoorbeeld op de Coming Out Day. Dan hijsen we ook altijd de vlag.”

  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle