De vestiging van Hornbach Overijssel in Zwolle, waar regionale voorrondes waren voor 'De Beste Klusser van Nederland’.
Volledig scherm
De vestiging van Hornbach Overijssel in Zwolle, waar regionale voorrondes waren voor 'De Beste Klusser van Nederland’. © Hornbach

Regio Zwolle levert drie finalisten voor 'De Beste Klusser van Nederland’

Voor handige Harry's moet je in Zwolle en omgeving zijn. De Zwollenaren Ruurd Krikke en Ferry Hupse en Bennie Kamp uit Wezep hebben zich geplaatst voor de finale van 'De Beste Klusser van Nederland’. De door projectbouwmarkt Hornbach georganiseerde wedstrijd beleeft zaterdag haar apotheose in Amsterdam.

Krikke kreeg dinsdag goed nieuws: de 33-jarige docent houtbewerking hoorde dat hij de felbegeerde wildcard heeft gewonnen, waardoor hij zich als laatste plaatste voor de finale. Hij moet het daarin opnemen tegen vijftien andere  daadkrachtige doe-het-zelvers.

Laminaat

Hupse en Kamp wonnen eerder een regionale voorronde bij de Hornbach-vestiging in Zwolle. Opdrachten die de deelnemers toen moesten uitvoeren, liepen uiteen van het leggen van laminaat tot het aanleggen van elektra en het monteren van een afvoer aan de gootsteen.

Landelijke roem

De finalisten klussen zich zaterdag in het zweet op de Hornbach Bouwplaats in Amsterdam. De winnaar van de krijgt naast de Gouden Hamer ook landelijke roem, want hij of zij zal te zien zijn op billboards en abri’s door heel Nederland en in advertenties in kranten en bladen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle