Volledig scherm
Herman Brood © Anton Corbijn

Regisseur Dennis Alink bij 'Unknown Brood' in Fraterhuis

ZWOLLE - Regisseur Dennis Alink verzorgtzaterdag 26 november een inleiding bij de filmvoorstelling 'Unknown Brood' in het Fraterhuis. Dit intieme portret van de Zwolse muzikant Herman Brood toont het verhaal van de mens achter het rock 'n' roll-icoon.

Op woensdag 11 juli 2001 springt Herman Brood van het dak van het Hilton hotel in Amsterdam. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft.

Antwoord
Herman heeft in zijn eigen video's, teksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op vragen die zijn dood opgeroepen heeft. 'Unknown Brood' duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven.

Mythe
Broods leven was van begin tot einde een worsteling tussen het zijn van een mens en het worden van een mythe. Uniek zijn de opnames die Brood tijdens de laatste jaren van zijn leven maakte, die zijn onzekerheden over zijn rol als gezinsman en zijn moeilijke momenten met drugs laten zien.

Speciale voorpremière
Op zaterdagmiddag 26 november vindt een speciale voorpremière plaats. Regisseur Dennis Alink verzorgt dan een inleiding bij de film, waarin hij ingaat op zijn fascinatie voor Herman Brood en het idee achter 'Unknown Brood'.

Zaterdag 26 november om 14.30 uur
De entreeprijs is €8,50 regulier en €6,50 voor Vrienden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle