Volledig scherm
PREMIUM
De rekening voor herstel van gebouw X op de campus van Windesheim valt een miljoen euro duurder uit.

Rekening herstel X-gebouw Windesheim in Zwolle valt vies tegen: 4,5 miljoen

De rekening voor herstel van gebouw X op de campus van Hogeschool Windesheim in Zwolle komt uiteindelijk uit op 4,5 miljoen euro, een miljoen meer dan aanvankelijk gedacht. Dat heeft de hogeschool bekendgemaakt. Windesheim heeft eerder al hoofdaannemer Trebbe BV aansprakelijk gesteld voor de schade.

Nadat vorig jaar een in aanbouw zijnde parkeergarage op vliegveld Eindhoven instortte door een ondeugdelijke vloerconstructie, bleek dat ook de soortgelijke ‘bollenvloeren’ in gebouw X niet gegarandeerd veilig waren. Het gebouw is daarop in oktober 2017 buiten gebruik gesteld, waarna de vloeren op alle zeven verdiepingen zijn aangepast. Naar verwachting kan het gebouw op 12 november weer in gebruik worden genomen.

  1. Supporters PEC Zwolle na verplaatsen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’
    Video

    Supporters PEC Zwolle na verplaat­sen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’

    Freddy Eikelboom is als voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle witheet van woede over het besluit van voetbalbond KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdagavond 13 maart. En dan ook nog eens op het ondoenlijke tijdstip van 18.30 uur. ,,Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle