Volledig scherm
Crowdsurfen in een rubberboot, zaterdag tijdens het 4e Musketier evenement in de IJsselhallen. © foto Frans Paalman

Reorganisatie 4e Musketier: geen spektakel in IJsselhallen

ZWOLLE - Geen spektakel meer met 5000 kerels in de Zwolse IJsselhallen in januari, maar twee bescheiden events met elk maximaal 500 man op 21 en 28 januari in de St. Paulusabdij Oosterhout. Gevolg van een turbulent jaar waarin de in Zwolle zetelende internationale christelijke mannenbeweging 4e Musketier de bakens heeft verzet.

Het schrappen van de Raad van Toezicht, het vertrek van een aantal prominente krachten, de aanstelling van nieuwe bestuurs- en directieleden en het afblazen van het jaarlijkse event met een gat van 50.000 euro op de begroting hebben de nodige spanningen teweeg gebracht in het kantoor van de beweging aan de Zwolse Punterweg. „We hebben interdaad een heftige periode achter de rug”, geeft Henk Stoorvogel, een van de oprichters van de 4e Musketier, toe. 'We zijn te snel en te rigoureus gegroeid en moesten een slag naar professionaliteit maken. Dat is nu gebeurd. Het was heftig, maar gelukkig zijn we met alle betrokkenen in gesprek gebleven.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle