De nieuwe eigenaar Ard Slot en de oude eigenaar Rik van Middendorp toosten op de overname van restaurant Os en Peper in Zwolle. Chefkok Slot gaat medio augustus verder onder dezelfde naam, in dezelfde entourage maar met een nieuwe kaart.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe eigenaar Ard Slot en de oude eigenaar Rik van Middendorp toosten op de overname van restaurant Os en Peper in Zwolle. Chefkok Slot gaat medio augustus verder onder dezelfde naam, in dezelfde entourage maar met een nieuwe kaart. © Frans Paalman

Restaurant Os en Peper gaat door onder Gramsberger Ard Slot

Met een Mediterraans straatfeestje namen eigenaar Rik van Middendorp en zijn personeel op 30 juni afscheid van de vaste gasten van restaurant Os en Peper in Zwolle om voorgoed de deuren te sluiten. ‘Maar zeg nooit, nooit’, luidt een gezegde. Medio augustus gaat het restaurant weer open. Onder een nieuwe eigenaar, dat dan weer wel. Ard Slot uit Gramsbergen neemt de zaak over en maakt een ‘doorstart’ onder dezelfde naam en bijna dezelfde Franse stijl. ,,Maar dan met een moderne twist", aldus Slot.

Na negen jaar als chefkok in gerenommeerde restaurants op Aruba te hebben gewerkt  (Wilhelmina, Carte Blanche), was hij wel toe aan wat nieuws. Een eigen restaurant. ,,Ik heb lang nagedacht of ik dat daar wilde of toch hier", vertelt hij. ,,Beiden voelt als thuis, maar hier woont mijn familie.” En eerlijk is eerlijk, Slot heeft eerst in de buurt van Gramsbergen en Hardenberg rond gekeken voor een leuk horecapand. ,,Zwolle vond ik zo ver weg.” Totdat hij laatst een keer naar zijn zus in Harderwijk reed en dacht: ‘Wat dichtbij eigenlijk'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle