Gerda Ronk (67) en echtgenoot en gastheer Dirk Huizinga (73) liepen in Zwolle voorop met sushi, sashimi en streetfood op de kaart in hun restaurant, maar willen nu van hun vrijheid genieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerda Ronk (67) en echtgenoot en gastheer Dirk Huizinga (73) liepen in Zwolle voorop met sushi, sashimi en streetfood op de kaart in hun restaurant, maar willen nu van hun vrijheid genieten. © Frans Paalman

Restaurant Over de Tong in Zwolle stopt, maar Gerda (67) en Dirk (73) gaan zeker niet met pensioen

Ze was de eerste in Zwolle die sushi en sashimi serveerde, toen alleen een verdwaalde stewardess in de stad dat fenomeen al kende. Serveerde al streetfood toen ze in Zwolle nog vooral van patat en een kroketje op straat genoten. Na 17,5 jaar sluiten chefkok en wijnmeester Gerda Ronk (67) en echtgenoot en gastheer Dirk Huizinga (73) hun restaurant Over de Tong. ,,Maar ik stop niet met koken’’, zegt Ronk.

 1. Vrouw botst bij Hattem tegen verkeersregelaar en geeft gas: ‘U had niet zomaar door moeten rijden...’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  Vrouw botst bij Hattem tegen verkeersre­ge­laar en geeft gas: ‘U had niet zomaar door moeten rijden...’

  De auto had geen TomTom. Met haar vinger had ze daarom vooraf de routekaart nagelopen. Haar nagel maakte bochtjes, pakte rotondes. De straten en de wegen die haar vinger aanraakte, schreef ze met naam en toenaam op. Uitroeptekentje hier en daar. Links gescheiden van rechts. Dat was ’m. Vervolgens had ze de hele route, van kop tot kont, uit haar hoofd geleerd. Toen ze ’s avonds het licht uitknipte, wist ze dat het goed zat. Morgen zou ze haar oude moeder naar de therapeut brengen. Ze droomde ervan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Harde klap: motorblok en dashboard vliegen uit auto, bestuurder zwaargewond
  Play

  Harde klap: motorblok en dashboard vliegen uit auto, bestuurder zwaarge­wond

 2. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'
  Play

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'