Een glimp van de Feniks die straks bij de A28 moet verrijzen. Kleurrijk, kunstzinnig en met een hoogte van twintig meter ook kolossaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een glimp van de Feniks die straks bij de A28 moet verrijzen. Kleurrijk, kunstzinnig en met een hoogte van twintig meter ook kolossaal. © Giny Vos

Reusachtige vuurvogel moet als kunstwerk langs A28 bij Zwolle ‘Poort naar het Vechtdal’ markeren, maar ‘we gaan wel boven budget’

Kleurrijk, kunstzinnig, maar met een hoogte van 20 meter ook kolossaal. Een feniks moet straks bij de op- en afritten van de A28 bij Zwolle richting het Vechtdal - tussen Van der Valk en Terra Nautic - ver boven de omgeving uitstijgen. Aan het enthousiasme van kunstenaar Giny Vos ligt het niet. ,,Maar we gaan wel boven budget.”    

11 reacties

 • Joliena Bokhorst

  5 dagen geleden
  Eens kijken wanneer de eerste ongelukken gebeuren als dat ding er staat. Het is nog oerlelijk ook,zonde van de EURO's.
 • E van der Harg

  6 dagen geleden
  Orkest de Vuurvogel; van gehoord maar verder niet. Ik kom niet 'uit' Zwolle maar dat terzijde. Die Vuurvogel heeft bitter weinig uit te staan met de geplande aan de snelweg. En of t inderdaad een aanwinst zal zijn waag ik persoonlijk te betwijfelen. In de huidige tijd met allerhande urgentere zaken en financiële tegenvallers is een Kunstwerk dat nu al aangekondigd dat over t budget gaat iets waar ik vraagtekens bij plaats.
 • Albert Dam

  6 dagen geleden
  @E van der Harg: Je kent hét jeugdorkest van Zwolle dus niet waar wekelijks meer dan 160 jongeren muziek maken? Dit werk is een aanwinst!
 • Gerrit Snel

  6 dagen geleden
  Prachtig!!
 • Andre Eggerding

  6 dagen geleden
  Goed voor de verkeersveiligheid,