Volledig scherm
Met name voor fietsers, motorrijders en bromfietsers kan de regen zorgen voor verraderlijke gladheid © ANP

Rijkswaterstaat waarschuwt: regen zorgt voor spekgladde wegen

In het noorden van het land, mogelijk ook in Flevoland en Overijssel, valt vanavond voor het eerst sinds lange tijd weer wat regen. Meteorologische dienst Weeronline waarschuwt voor gladheid.

Doordat het wekenlang droog is geweest, zijn de wegen vervuild en ligt er op veel plekken een zwarte aanslag, veroorzaakt door olie en rubber. Zodra de wegen nat worden, kan dit een glad filmlaagje vormen op het wegdek. Vooral motorrijders en fietsers doen er goed aan om voorzichtig te zijn in de bochten.

,,Ik verwacht dat het vanavond al voorzichtig begint te regenen in het noorden van het land”, zegt Jordi Huirne van Weeronline. ,,Morgen valt op veel plaatsen lichte regen, zeker ook in de provincies Overijssel en Flevoland en het oosten van Gelderland. Maar het is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Want dinsdag aan het einde van de dag is het weer droog. Daarna wordt het warmer, tot 26 graden en hoger.

  1. PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle heeft de KNVB en tegenstander Ajax officieel verzocht de datum voor de uitwedstrijd in Amsterdam, die deze week ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’ werd vastgesteld op woensdag 13 maart, terug te draaien naar zaterdag 2 maart. Dat heeft de directie van de eredivisionist de voetbalbond en Ajax in een brief laten weten. ,,Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle