Ronald Kamps maakt sinds vijf jaar voor de Stentor de rubriek Kamps doet Recht. Daarin doet hij op zijn manier verslag van politierechterzitting. Het verhaal achter het verhaal, en daar weer het verhaal achter. Inmiddels hij duizend zaken beschreven.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Kamps maakt sinds vijf jaar voor de Stentor de rubriek Kamps doet Recht. Daarin doet hij op zijn manier verslag van politierechterzitting. Het verhaal achter het verhaal, en daar weer het verhaal achter. Inmiddels hij duizend zaken beschreven. © Foto Freddy Schinkel

Ronald Kamps schrijft duizend keer ‘Kamps doet recht’: ‘Over mensen, niet over verdachten’

De ene lezer noemt hem een mislukt schrijver, de ander prijst zijn werk de hemel in. Ronald Kamps (59) maakt voor de Stentor vier keer per week de rubriek Kamps doet Recht en is toe aan de duizendste aflevering. Op reportage in de rechtbank, de plek waar hij als kind aan huis zijn proza met zijn eigen gevoel verweeft. ,,Dat is nu eenmaal mijn stijl.”

1 reactie

 • Co Schaftenaar

  1 maand geleden
  Ronald, duizend maal Kamps doet recht. Ik heb ze niet allemaal gelezen. Maar die ik wel gelezen heb heeft mij een inkijkje gegeven in onze rechtspraak en in de mensen die voor het bankje staan. Kamps doet taakstraf was ook zo doeltreffend en pakkend op papier gezet. Ga door Ronald, schrijfvoer genoeg lijkt mij. 😉 Groet Co
 1. ‘Corrupte cardiologen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)
  PREMIUM
  17

  ‘Corrupte cardiolo­gen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)

  Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot. De Zwolse cardiologen hebben eigen bedrijven, met een schijn van belangenverstrengeling.