Jeugdarts Margot Baardse (midden) en jeugdverpleegkundige Marjon Mulder (rechts) zijn blij dat nu ook de vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen (vanaf 22 weken) onderdeel is van het rijksvaccinatieprogramma.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdarts Margot Baardse (midden) en jeugdverpleegkundige Marjon Mulder (rechts) zijn blij dat nu ook de vaccinatie tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen (vanaf 22 weken) onderdeel is van het rijksvaccinatieprogramma. © Alex Mulder

Ruime verdubbeling van kinkhoest-vaccinaties bij zwangere vrouwen in de regio IJsselland

VideoSinds ook kinkhoest in het rijksvaccinatieprogramma is opgenomen kan GGD IJsselland spreken van een ruime verdubbeling van het aantal zwangere vrouwen die zich laten inenten tegen de bacterie. Kwamen er in december nog 265 dames langs bij consultatiebureaus in de regio voor een gratis prik, in januari waren dat er al 567.

,,En daar zijn we heel blij mee’’, zeggen jeugdarts Margot Baardse (63) en jeugdverpleegkundige Marjon Mulder (57). ,,Daardoor zijn die kindjes direct na hun geboorte tegen kinkhoest, of de honderd dagen-hoest, beschermd en hoeven ze pas na drie maanden hun vervolgprik.” Maar bovenal: de kinderen kunnen gezond opgroeien.

In samenwerking met indebuurt Zwolle