Russische behandeling laatste strohalm voor zieke Roeland (50) uit Zwolle

videoZijn neurologen vinden het eigenlijk maar niets, omdat de behandeling hier in Nederland niet wordt uitgevoerd. Toch wil Roeland Rietveld (50) uit Zwolle de stamcelbehandeling in Rusland ondergaan. Hij heeft primair progressieve multiple sclerose (PPMS), een progressieve vorm van zenuwziekte MS. De behandeling is duur en wordt niet vergoed. Daarom is een crowdfunding gestart met allerlei acties in zijn woonplaats en in de stad waar hij opgroeide, Elburg.

Om de hoek ligt een enorme stapel kerstbomen. Ingezameld door vrienden van Rietvelds zonen Tijmen (15) en Maarten (12) en de opbrengst gaat ook weer naar de actie ‘Help Roeland Stop PPMS’. Rietveld gaat al jaren achteruit, maar heeft heel lang ‘geen tijd gehad om daar echt mee bezig te zijn. In 2013 overleed zijn vrouw. ,,Je staat er alleen voor met twee van die jongens. Dan wil je er ook voor ze zijn. Aan ziek zijn geef je niet toe’’, vertelt Rietveld.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Zwolle