Abortuskliniek Stimezo Zwolle moet de organisatie snel op orde brengen, luidt het oordeel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
Volledig scherm
PREMIUM
Abortuskliniek Stimezo Zwolle moet de organisatie snel op orde brengen, luidt het oordeel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. © Google Maps

Ruzies verlammen bestuur van abortuskliniek Zwolle

De Zwolse abortuskliniek Stimezo is het afgelopen jaar beheerst door arbeidsconflicten, personeelsverloop en onduidelijkheid over de werkwijze. Door de problemen is bovendien het bestuur uiteengevallen.

Twee bestuursleden die klachten van verpleegkundig personeel doorspeelden naar de Inspectie Gezondheidszorg zijn op non-actief gezet. De inspectie deed vervolgens onderzoek en besloot in maart om Stimezo onder verscherpt toezicht te stellen.

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle