Hond Saar is gisteren na geknal van vuurwerk vlak voor een voetbalwedstrijd in het Jo van Marle Sportpark verdwenen, maar gelukkig weer terecht.
Volledig scherm
Hond Saar is gisteren na geknal van vuurwerk vlak voor een voetbalwedstrijd in het Jo van Marle Sportpark verdwenen, maar gelukkig weer terecht. © Christine Schakenbos

Saar vluchtte voor vuurwerk bij Zwolsche Boys en zat uren vast aan een boom

Het was één groot feest, de overwinning van de Zwolsche Boys tegen HTC. Maar niet voor iedereen. Voor de Zwolse Christine Schakenbos kreeg de dag een zwart randje toen haar hond Saar tijdens het uitlaten zó schrok van het vuurwerk dat uit vreugde na de wedstrijd werd afgestoken, dat ze verdween. Na een zoekactie van meer dan 24 uur is Saar weer terecht. 

9 reacties

 • Raymond Speek

  2 maanden geleden
  Ben blij dat ze daar geen bommen en raketten afvuren dan was het helemaal wat geweest hè..
 • H.M. Reuvers

  2 maanden geleden
  Door al deze ellende is mijn hond er ook vandoor gegaan. Wij hebben zaterdag uren lopen zoeken. Uiteindelijk werd ze door iemand thuisgebracht totaal gefrustreerd met een ingescheurde nagel. Het tuigje en haar riem zijn verdwenen. Ik ben zo blij dat er verder niets gebeurd was. Heb me zorgen gemaakt ook omdat ze de weg was over gestoken. Dit verhaal zal nog wel een staartje hebben.
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  Kom op met dat vuurwerkverbod.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  In Nederland heb je nou eenmaal veel na-apers en papegaaien. Hebben ze gezien op tv bij de grote clubs en als zij het mogen…. precies na-apen , op zo’n belachelijk laag voetbal niveau voor 3 man en een paardenkop👍👍 Er is te weinig blauw op straat om dit tegen te gaan Hopelijk wordt Saar snel gezond terug gevonden
 • gerrit van den Brink

  2 maanden geleden
  Voetbal verenigingen en hun supporters denken regelmatig dat ze boven de wet staan. Het is voor burgers verboden om vuurwerk af te steken buiten oud en nieuw. Zelf ben ik echt wel een vuurwerk liefhebber maar alleen siervuurwerk en tijdens oud en nieuw. Anders is ieder feestje of wedstrijdje een aanleiding voor vuurwerk.
 1. ‘Corrupte cardiologen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)
  PREMIUM
  21

  ‘Corrupte cardiolo­gen’ van ziekenhuis Isala Zwolle gingen hun eigen gang (en konden dat ook doen)

  Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot. De Zwolse cardiologen hebben eigen bedrijven, met een schijn van belangenverstrengeling.