Volledig scherm
Paul van Ulsen, directeur van Salland Engineering, in de testhal van de nieuwe Salland Engineering-locatie aan de Boerendanserdijk in Zwolle. © Eigen foto

Salland Engineering opent nieuw testcentrum voor chips in Zwolle

Salland Engineering opent vrijdag een eigen Test Technology Center in Zwolle. Het bedrijf wil ermee de ontwikkeling van de technologie versnellen om de nieuwste generaties chips te kunnen testen.

Salland Engineering claimt internationaal een voorloper in testtechnologie en productiematige testoplossingen voor chips te zijn. Het bedrijf heeft de hoofdvestiging in Zwolle en levert aan wereldwijde klanten.

In het nieuwe testcentrum dat gevestigd is op de bedrijfslocatie aan de Boerendanserdijk werkt het hightech bedrijf nauw samen met Hogeschool Saxion, de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) en de Universiteit Twente (UT). 

Overname

Het Zwolse bedrijf heeft na de recente overname van het bedrijf Applicos uit Heerde - een pionier in analoge testtechnologie - iets meer dan vijftig werknemers in dienst. Daarvan gaan vijftien ingenieurs op de testlocatie aan de slag. De universiteiten en hogeschool leveren vijf tot tien onderzoekers voor de research. 

Het fysieke testen maakt inmiddels een tiende uit van de totale omzet van het Zwolse bedrijf, die dit jaar naar verwachting tussen de vijf- en zestien miljoen euro zal uitvallen. De directie verwacht dankzij het testcentrum een sterke groei van het bedrijfsomzet. Salland Engineering viert vandaag en morgen de opening van zijn Test Technology Center met een internationaal technologiesymposium.

In samenwerking met indebuurt Zwolle